Nieuw lid: Poland Molenmakers

Jan en Norbert Poland hebben zich aangemeld als lid van de BKL. Welkom! De gebroeders vertegenwoordigen een lange geschiedenis in het onderhouden en restaureren van molens. 

Molenmakers met een rijke geschiedenis

J.K. Poland B.V. is een echt familiebedrijf waarin de kennis en ervaring in het onderhouden en restaureren van molens maar liefst vijf generaties van vader op zoon is overgedragen. Deze enorme ervaring stelt ons in staat optimaal vakwerk te leveren. Of het nu gaat om kleinschalig onderhoud, schilderwerk, langdurige restauratieprojecten of de nieuwbouw van een molen; u bent bij ons aan het juiste adres. 

https://poland.nl/wp-content/uploads/2020/03/Knipsel.jpg

Van molens tot kerken

De afgelopen jaren hebben wij onze kennis en ervaring als molenmakers ook succesvol weten toe te passen bij restauraties van andere historische monumenten, zoals kerken, torens en boerderijen. Onze kennis en ervaring met het werk aan historische gebouwen en met ingewikkelde houten constructies bleek hierbij van groot belang.

Restauratie dakbeschot Grote Kerk, Alkmaar

Belang van authenticiteit

Windmolens, kerken en andere monumenten maken een belangrijk deel uit van het materieel erfgoed van Nederland. Het restaureren van deze monumenten vraagt om een benadering met respect voor de historische waarde hiervan. Authenticiteit staat bij ons dan ook vanzelfsprekend hoog in het vaandel. Dat betekent dat wij liever het ‘oude’ proberen te behouden, dan dat wij onderdelen volledig vervangen. Voordat wij aan een klus beginnen, brengen wij dit dan ook altijd eerst goed in kaart. Wanneer wij ons toch genoodzaakt zien om over te gaan tot het vervangen van een bepaald onderdeel (het zijn immers eeuwenoude constructies), zorgen wij er gegarandeerd voor dat alles er zo authentiek mogelijk komt uit te zien. Dit beschouwen wij niet alleen als ons werk, maar vooral ook als onze missie!