Ere-insignes in goud van de stad Alkmaar voor ondernemers Frans Kramer en Gijs Schot

Ondernemers Frans Kramer (Vezet) en Gijs Schot (Schot-groep) hebben woensdag 30 oktober het ere-insigne in goud van de stad Alkmaar gekregen uit handen van burgemeester Piet Bruinooge. Dat gebeurde tijdens een diner in de Prinsenzaal van het stadhuis.

Kramer kreeg de onderscheiding omdat hij zich al ruim 20 jaar inzet voor de belangen van de bedrijven in de regio Alkmaar. Ook heeft zich voortdurend sterk gemaakt voor een Groot Alkmaar. Hij is een groot voorstander van de vorming van van één grote regiogemeente. ,,De heer Kramer is een zeer betrokken bestuurder en weet door zijn grote dossierkennis mensen te interesseren, mobiliseren en vooral te verbinden.”, aldus de gemeente.

Gijs Schot was voorzitter van de Stichting Ondernemend Alkmaar, die, zo zegt de gemeente, onder zijn leiding uitgroeide tot een zeer professioneel netwerk. Hij stond aan de wieg van drie handelsmissies naar China. Schot ondersteunde diverse initiatieven organisatorisch en financieel, zoals de ’Klim naar de Hemel’ waarbij publiek op het dak van de Grote Kerk kon komen.