Ondernemersavond BKL: Toon Gerbrands inspireert!

Dit jaar was de organisatie van de Zuurkoolcup in handen van csv BOL op het complex aan de Prinses Margrietstraat. Een inmiddels groots evenement wat een zeer professionele organisatie vergt. BOL is daar met vlag en wimpel in geslaagd en in combinatie met warme zomerse dagen, was dit een van de succesvolste edities. Uiteindelijk was BOL de winnaar die de Zuurkoolcup-bokaal in ontvangst mocht nemen.

Op 23 augustus hebben de BKL en de organisatie van de Zuurkoolcup voor de tweede keer de BKL-Ondernemersavond georganiseerd. Een avond voor de ondernemers van Langedijk. Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV en geen onbekende in onze regio, was onder de indruk van de professionaliteit en de opkomst op deze avond. En dat is ook een mooi afspiegeling van onze regionale mentaliteit, als we het doen dan doen we het goed én met betrokkenheid.

De presentatie van Toon Gerbrands sloot aan op de topsport van het ondernemen. Als topsporter en als ondernemer kun je niet ‘middle of the road’ zijn. Je moet bovenmatig presenteren en jezelf tot het uiterste dwingen, elke dag weer. En dat terwijl de ogen van klanten en medewerkers op je gericht zijn. Als er fouten worden gemaakt, kan dat tot hoongedrag leiden van de beste stuurlui aan wal. Dit vergt dan incasserings- en doorzettingsvermogen, waarbij het grotere doel, jouw stip op de horizon niet uit het oog mag worden verloren. Elke keer weer de juiste mensen om je heen verzamelen die je van goed advies kunnen voorzien, en ook van hen weer het uiterste vragen.

Toon vertelde enthousiast over de dynamiek van ondernemen en wat uiteindelijk het ondernemen tot de mooiste topsport maakt. Met pragmatische voorbeelden uit de voetbalwereld wist de ervaren spreker de zaal te enthousiasmeren en te inspireren.Ondernemend Langedijk werd de avond aangemoedigd om zichzelf weer op scherp te zetten. Aansluitend volgde een gezellige borrel, waar ervaringen onderling verder werden gedeeld. Mooi dat de BKL op deze wijze haar verbindende rol kan oppakken. Tot de volgende keer!