Biscuit International neemt Aviateur over

De koek-, cake- en wafelfabrikant Aviateur uit Broek op Langedijk wordt overgenomen door Biscuit International. Welk bedrag er met de overname is gemoeid wordt niet naar buiten gebracht. Aviateur is een familiebedrijf dat in 2018 een omzet van 105 miljoen euro realiseerde, met daarbij een omzetgroei van meer dan 10% buiten Nederland. Dagelijks worden door het bedrijf meer dan 6 miljoen koekjes en cakejes gemaakt, voornamelijk onder private labels. Er wordt geleverd aan afnemers in 35 landen. 

Biscuit International is sinds een fusie van een aantal Europese bedrijven, onder meer uit Nederland, een van de grootste producenten van koek en biscuit in Europa met een jaaromzet van circa 500 miljoen euro. Het bedrijf is grotendeels in handen van Franse investeerders. De onderneming deed de afgelopen jaren veel acquisities. In december 2017 werd A&W in Duitsland overgenomen, in mei 2018 het Britse bedrijf NFF en de Nederlandse onderneming Stroopwafel en Co en in juni 2018 het Spaanse bedrijf Arluy.

De dagelijkse leiding bij Aviateur blijft in handen van het huidige managementteam van het bedrijf dat bestaat uit algemeen directeur Richard Kornet, commercieel directeur Ron Leeuwenkamp en financieel directeur Eric Voschezang. Zij worden ook nauw betrokken bij de integratie van Aviateur binnen Biscuit International zodra de overname is afgerond.