Pakano Lighting verhuist en verkoopt pand op Breekland

Een ingezonden blijk van waardering voor onze regio!

Beste leden van de Bedrijfskring Langedijk,

Toen wij in 2010 uit ons jasje groeiden verhuisden wij van de Zandhorst in Heerhugowaard naar Breekland. We hadden daar een ruim en mooi pand, vol in het zicht vanaf de ‘grote weg’, dus alles koek-en-ei.

Maar tijden veranderen net als wij zelf. De leeftijd gaat omhoog, ziekteperiodes doen hun intrede en het was en blijft erg lastig om juist die medewerkers te vinden, die het bedrijf kunnen helpen gezond uit te bouwen. Licht blijft een specifiek fenomeen.

Toen ik in januari 2020 een goed bod op ons pand kreeg, besloot ik het te verkopen, met de bedoeling op kleinere schaal verder te gaan. Door omstandigheden heb ik in oktober een nog veel rigoureuzer besluit genomen: ik ga in m’n eentje als eenmanszaak door! Ik heb thuis in Nieuwe Niedorp een volledig ingericht kantoor en huur een magazijn vlak in de buurt.

Dat is verder allemaal niet zo belangrijk, maar dan weten jullie dat.

Wat ik belangrijker vind, is mijn respect te uiten voor alle ondernemers in Langedijk en omgeving. Als geïmporteerde Veluwnaren heeft het ons verbaasd wat een geweldige activiteiten hier plaatsvinden. Elke keer als ik naar een Championsleague-wedstrijd zit te kijken moet ik daar weer aan denken als Lays op de reclameborden verschijnt. De transportsector, de zuurkoolproductie, de uienteelt en noem maar op, we hebben het allemaal van nabij mogen meemaken.

Daarom nemen mijn vrouw Hennie en ik met enige weemoed afscheid van Breekland en van Langedijk, inclusief de Bedrijfskring. Nieuwe Niedorp ligt nu eenmaal in Hollands Kroon. Wij wensen jullie alle kracht en inspiratie toe om het ondernemersniveau zo hoog te houden als het nu is en vooral gezondheid om dat vol te houden. Denk er echter wel aan, dat werken goed en mooi is, maar dat het niet het énige is!!

En tenslotte: hartelijk dank voor het verrassingspakket dat we van de Bedrijfskring mochten ontvangen, érg origineel en met grote dank aanvaard!

Met vriendelijke groet,
Rob Fick