Nieuwjaarsreceptie BKL in teken van samenwerking en jong ondernemerschap

De Bedrijfskring Langedijk (BKL) vierde vrijdag 10 januari vrijdag traditiegetrouw de komst van het nieuwe jaar met een wederom druk bezochte nieuwjaarsreceptie. Thema dit keer was ‘Jonge Honden’, maar de samenwerking met buurman Heerhugowaard was ook nadrukkelijk een gespreksthema.

2020 wordt een spannend jaar voor BKL, want door de op handen zijnde fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard zijn de bedrijfskringen van beide gemeenten al druk met elkaar in gesprek. In het openingswoord van voorzitter Cornelis de Geus klonk de boodschap van het belang van samenwerking dan ook sterk door: ,,Met onze collega’s van BKHHW werken we momenteel hard aan een nieuwe gezamenlijke economische visie met een uitvoeringsagenda voor de nieuwe gemeente. De belangenbehartiging van ondernemers moet goed georganiseerd, professioneel en daarmee sterk zijn. Daarom pakken we deze schaalvergroting aan om in de toekomst van nog groter belang te kunnen zijn voor onze gezamenlijke leden. In het verlengde hiervan hebben we intensief contact met onze bestuurlijke collega’s van Ondernemend Alkmaar om de agenda’s door te trekken.’’

Jonge Honden
Na de speech van Cornelis de Geus en een welkomstwoord van burgemeester Kompier was het tijd voor twee bedrijfsbezoeken. In het kader van het thema Jonge Honden deden de relatief nieuwe ondernemingen, Schoon Producties en Rubex Interiors, hun deuren open voor een kijkje achter de schermen. Schoon Producties, van Sander Schoon, verzorgt evenementregistraties, livestream & webfilms.Rubex Interiors, van Ruben Ploeg, is gespecialiseerd in meubel & interieur en heeft haar activiteiten opgesplitst in drie bedrijfsonderdelen: RubexKitchen, RubexProject en Rubex Design.