Commissie werklocaties: Parkeeroverlast de Zandhorst aangepakt

De Bedrijfskring Langedijk en Heerhugowaard trekken op bepaalde vlakken reeds zij aan zij op. Vanuit deze “verkenningssamenwerking” heeft de BKL inmiddels zitting genomen in bestaande commissies die Bedrijfskring Heerhugowaard heeft gevormd om bepaalde thema’s.

Piet de Geus en Michiel van Overbeek nemen deel in de commissie werklocaties (lees= bedrijventerreinen).  De commissie behartigt daarmee niet alleen de werklocaties in Heerhugowaard maar ook die binnen de gemeente Langedijk.

De commissie is onder meer bezig geweest met het parkeerprobleem op De Zandhorst. Dit veroorzaakte voor veel overlast op de wegen op het industrieterrein. Bedrijven werden slecht bereikbaar en de verkeersveiligheid stond onder druk. De commissie van de Bedrijfskring en de gemeente trokken samen op om de bereikbaarheid weer in de goede banen te leiden.

Op een gedeelte van de Pascalstraat, Einsteinstraat en de Celsiusstraat is daarop een parkeerverbod ingesteld aan een zijde van de weg. Hierdoor is de overlast behoorlijk afgenomen en zijn bedrijven weer bereikbaar.

Mochten er zaken zijn op de industrieterreinen voor verbetering vatbaar zijn, laat dat de BKL weten. Dan kan de vereniging dit meenemen in het periodieke overleg met de gemeente.