Bedrijfsbezoek Aviateur

De Aviateur is volop in het nieuws. Het in de jaren 30 opgerichte bedrijf wordt overgenomen door Biscuit International. Een van de grootste bedrijven van Langedijk wordt daarbij eigendom van een Franse partij. Met een omzet van ruim boven de 100 miljoen en ruim 360 werknemers wordt de toekomst van het bedrijf in een grotere geheel ondergebracht. Krachtenbundeling is toch de trend die we vaker zien in het bedrijfsleven.

Enkele dagen voor de bekendmaking mochten de leden van de Bedrijfskring Langedijk, aansluitend aan de ALV, een kijkje nemen in de keuken van deze toonaangevende (industriële) bakkerij van koek en gebak in Nederland. Het is altijd imposant om de productie van zo’n grote firma te mogen aanschouwen. Eigenaar Ronald Komen en CEO Richard Kornet gaven de rondleiding waarbij de nieuwe stroopwafel-productielijn werd getoond.

Een enorme investering voor de bakkerij om in te springen op de snelgroeiende vraag van deze koeken. De koeken worden onder eigen label en in opdracht van geproduceerd. De vrachtwagens rijden af en aan. En als de Aviateur ergens in stapt dan willen zij dat beter doen dan de gevestigde orde. Met het inbrengen van innovatiekracht moet de productiesnelheid het hoogst zijn. “We gaan voor een verdubbeling van de snelheid ten opzichte van de bestaande machines”. De lat wordt dus weer hoog gelegd en dat moet ook wil je de grootste speler worden in deze markt. “We richten ons op 40.000 stroopwafels per uur. Foto’s van de nieuwe lijn mochten er niet gemaakt worden. “Het innovatieve willen we binnen de muren houden.” De nieuwe lijn heeft een modern industrieel design en alles is zo ingericht dat de productie in een continue proces gemaakt wordt. Alle bewerkingsmomenten doen mee in het ritme van de lopende band. 

Ondernemer Kees Komen is uiteraard ook aanwezig om zijn bakkerij te presenteren. Vol trots wordt de machine getoond die in het nieuwe aangebouwde deel is ondergebracht. Het durven innoveren is altijd belangrijk geweest. Altijd op zoek naar nieuwe oplossingen om de processen te verbeteren en te versnellen.  

De ondernemerslust is er volop en de historie en toekomstplannen van de Aviateur zijn een bron van inspiratie voor de bezoekers.